Inspiratie

Business Manager Luc Van Rysseghem aan het woord

Business Manager Luc Van Rysseghem aan het woord

Luc Van Rysseghem is Business Manager van Antwerp Tower. “Het lelijkste gebouw van Antwerpen omvormen tot een iconische landmark? Toen Matexi mij vroeg om de leiding over dit project op mij te nemen, zag ik het helemaal zitten!”, vertelt hij enthousiast.

“Dit is voor mij een heel unieke werf. Het is niet de eerste keer dat ik een project van dergelijke omvang aanstuur, maar zo hoog de lucht in ging ik nog niet eerder. Hoe hoger de werken plaatsvinden, hoe meer je het gevoel hebt dat alle omgevingsgeluiden verstommen en de tijd als het ware blijft stilstaan, heel bijzonder.

Als verantwoordelijke voor het project binnen Matexi bestaat mijn taak erin de ontwikkeling, verkoop en constructie aan te sturen. Ik doe dit uiteraard niet alleen, maar word daarin bijgestaan door een team van een 10-tal medewerkers. Een project ontwikkelen op deze schaal is niet evident. Het gaat om een aanzienlijke investering en het spreekt ook voor zich dat bij projecten van deze omvang verschillende partijen aan tafel moeten schuiven, met soms andere visies en invalshoeken. Ik zorg ervoor dat bouwtechnisch alle neuzen in dezelfde richting kijken en deze heel complexe puzzel ‘klopt’. Het gaat hier bovendien niet om een renovatie, maar wel om een vernieuwingsproject. We zijn de opbouw echt gestart vanaf nul. Dit betekent dat we eerst de sokkel van de oude toren tot in de kelder hebben afgebroken om die dan volledig herop te bouwen.

De vroegere Antwerp Tower was 86 meter hoog, tegenover de 96 meter hoge Boerentoren en de kathedraal, die 123 meter meet. Antwerp Tower is de hoogste woontoren van de stad. De toren heeft een volledig nieuwe structuur gekregen en is ook gegroeid. Met 5 bijkomende verdiepingen is de toren nu 100,3 meter hoog. Een paar meter hoger dus dan de Boerentoren. Zo bepaalt de nieuwe Antwerp Tower absoluut mee de skyline van Antwerpen. Vanaf de zesde verdieping krijgt de toren een residentiële invulling met nieuwbouwappartementen en penthouses. Die hoogte zorgt meteen voor enkele voordelen. Zo heb je als bewoner een goed zicht over de stad, maar je hebt ook geen inkijk. Onze laagst gelegen units bevinden zich op penthouseniveau van de omringende gebouwen.

Steven Vanderghote, project engineer van Antwerp Tower

De gelijkvloerse verdieping wordt volledig ingevuld door winkels, waarvan we binnenkort enkele straffe retailconcepten kunnen bekend maken. Daarboven komen enkele verdiepingen met kantoren. Op de sokkel van het gebouw, net boven de kantoren, komt ook een restaurant met dakterras, en een extensieve, groene daktuin. Tussen verdieping 6 en verdieping 26 huisvest Antwerp Tower 241 appartementen van verschillende types en groottes. Op de 6de tot en met de 21ste verdieping bevinden zich 204 zogenoemde City Vibe appartementen. Op deze niveaus voel je echt het bruisende stadsleven. De appartementen genieten van een oppervlakte van 66 tot 142 vierkante meter. Kopers kunnen kiezen tussen 1 tot 3 slaapkamers en ze kunnen de afwerking van hun appartement zelf kiezen. Op de 22ste tot en met de 26ste verdieping bevinden zich in totaal 37 Serenity appartementen. Op deze hoogte leef je bijna letterlijk tussen de wolken. Deze appartementen zijn luxueuzer afgewerkt en veel groter met oppervlaktes tot 205 vierkante meter. Helemaal bovenaan, op zo’n 100 meter hoogte, bevinden zich de penthouses. Deze hebben niet alleen een exclusief panorama over Antwerpen en omgeving, maar ook een vrije hoogte van maar liefst 3,28 meter.

We leggen momenteel de hand aan het eerste kijkappartement voor de City Vibes, dat we in begin 2022 aan het grote publiek hopen voor te stellen. De gevel van de toren onderging al een grootse transformatie, maar het is leuk dat we dan voor het eerst ook binnenin het eerste tastbare resultaat kunnen voorleggen. De lat ligt qua afwerkingsniveau minstens even hoog als de toren zelf. Geïnteresseerden kunnen dan met eigen ogen de mooie afwerking bekijken en zich verbeelden hoe het leven in de Antwerp Tower er voor hen zou kunnen uit zien. Ik durf alvast te voorspellen dat het hier heerlijk wonen wordt!”

Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?