Inspiratie

Christa - klantenbegeleidster Serenity's

Christa - klantenbegeleidster Serenity's

Maak kennis met de klantenbegeleidster van de Serenity’s, Christa. Als architecte met een sterke affiniteit voor interieurontwerp wandelt zij continu op een dun koord tussen het creatieve ontwerp en de technische uitvoerbaarheid. Inmiddels kan Christa terugplooien op verschillende jaren in het high end segment, zowel als architecte als projectontwikkelaar. Een gesprek over de ambitie en visie achter de plannen van de 5 hoogste residentiële verdiepingen van ’t Stad.

Wat houdt jouw job precies in?

"Als klantenbegeleidster begeleid ik de kopers van de Serenity appartementen bij de afwerking van hun woonst. Vanuit mijn expertise als architecte ben ik tussenpersoon tussen het ontwerpbureau en de klant. Ik zet mij mee aan de kant van de klant en bekijk de woonunit volledig vanuit hun ogen en vanuit hun behoeften. Het voordeel is dat ik als architecte volledig kan meedenken met de klant en meteen zaken kan uittekenen. Tijdens het verkoopproces volg ik al vaak de gesprekken met geïnteresseerden mee op als daar vraag naar is, om hen volledige transparantie te bieden over wat ze kunnen verwachten van hun aankoop."


Hoe ziet de klantenbegeleiding voor de Serenity appartementen er juist uit?

"Voor de bovenste 5 verdiepingen van de Antwerp Tower is er gewerkt met 3 gerenommeerde interieurarchitecten die vanaf dag 1 mee hun schouders zetten onder het ontwerp. CO.STUDIO, Wave en UAU zijn partners die hun strepen inmiddels al verdiend hebben in het ontwerpen van high end interieurprojecten, zowel nationaal als internationaal. Per appartement leveren zij een ontwerp af dat gevisualiseerd wordt in een gepersonaliseerd moodboard. Een moodboard is een collage van stalen, textiel en kleuren die de klanten helpen de visie van de interieurarchitect te begrijpen. Wij geven een voorbeeld van hoe het appartement eruit kán zien, maar de klant beslist uiteindelijk helemaal zelf. Ziet hij of zij het anders, dan zetten we ons opnieuw aan de tekentafel en beginnen we van een tabula rasa. De koper staat centraal en dat vertaalt zich in het hele opzet van de verdere afwerking."

Serenity
Christa - klantenbegeleidster Serenity's

Wat is het verschil tussen de ‘standaard’ klantenbegeleiding en de service die jij hier levert?

"Als klantenbegeleidster bij de Serenity’s schuif ik vanaf het eerste uur mee aan tafel. Waar bij een ‘standaard’ begeleiding de klantenbegeleiding pas in werking treedt als er keuzes moeten gemaakt worden bij de toonzalen, wordt hier alles van in het begin in zijn totaliteit bekeken. Elk scharnier, elke plint, elk afdekplaatje,…over alles is nagedacht. Het geheel moet écht kloppen. En dat zit hem vaak in de details. De hoge mate van begeleiding zet zich overigens voort in het gehele afwerkproces: heeft de klant vragen over akoestiek, dan sluit onze akoestisch ingenieur aan, gaat hij of zij naar een toonzaal, dan worden zij vergezeld door één van de 3 aangestelde ontwerpstudio’s. Ook wat het proces betreft, verschilt deze klantenbegeleiding ten opzichte van de ‘standaard’ begeleiding waar we met vaste budgetten bij door ons geselecteerde leveranciers voor de keuken, het sanitair, vloeren etc. werken. De klanten die ik begeleid, kopen een tot in de puntjes afgewerkt appartement, voorzien van dressings, inbouwkasten, op maat gemaakte lavabomeubels en dergelijke. Hoe de klant zijn afwerkbudget gebruikt en bij welke leveranciers is volledig volgens eigen keuze. Als klantenbegeleidster is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de wensen van de klant zo goed mogelijk ingewilligd worden en het budget van de klant bewaakt wordt."


Welke verwachtingen hebben dit type kopers?

"Kopers die zulke bedragen investeren in een woonst leggen de lat begrijpelijkerwijs heel hoog. Zij weten héél goed wat ze willen en wat niet, wat het vooral heel boeiend maakt om met hen samen te werken. Ze verwachten doorgaans domotica, airco, plafondhoge deuren, een hoge mate van transparantie doorheen de woonst, een keuken met allerhande ovens en state of the art toestellen,… alles moet luxe uitademen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de klant, de ontwerpstudio’s en mezelf in architecturale pareltjes zal resulteren!"

 

"Wij geven een voorbeeld van hoe het appartement eruit kán zien, maar de klant beslist uiteindelijk helemaal zelf."
Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?