Inspiratie

Interieurinspiratie in de Operawijk

Interieurinspiratie in de Operawijk

Het huis of appartement van je dromen inrichten, is een leuke, maar niet altijd voor de hand liggende uitdaging. En iedereen wil wel een interieur uit een woontijdschrift, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hou je van nieuw design, vintage of ben je meer te vinden voor de landelijke stijl? Rond Antwerp Tower vind je enkele toonaangevende interieurzaken, die jou aardig op weg kunnen helpen in het creëren van een stijlvolle thuis. We zetten de meest inspirerende even op een rij.

1. Topdesign bij Donum

Deze interieurwinkel biedt maar liefst 2000 vierkante meter aan pure interieurinspiratie. Naast kleine decoratieobjecten, textiel en tapijten, zijn het vooral de meubelen die in het oog springen. Snuister rond en laat je verrassen door kwaliteitsdesign van topmerken als Vitra, Cassina, Artek, B&B Italia, Knoll, Flos en Alessi. De mensen van Donum geven je met plezier advies en interieurtips à la carte.

Donum
Frankrijklei 64-68
2000 Antwerpen
www.donum.be
Open van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur, en elke eerste zondag van de maand van 13 tot 18 uur.

2. Schoon wonen dankzij Scoonwoon

Al sinds de jaren zestig is de familiezaak Scoonwoon op de Rooseveltplaats een vaste waarde voor liefhebbers van design. De interieurboetiek is ondergebracht in een 19de-eeuws herenhuis dat in kleine, knusse kamers werd ingedeeld. Deze manier van presenteren toont perfect hoe je stijlvolle objecten in een huiselijke omgeving kan integreren. Scoonwoon verkoopt zowel meubels als verlichting en decoratieobjecten van toonaangevende merken.

Scoonwoon
Gemeentestraat 1
2060 Antwerpen
www.scoonwoon.be 
Open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.

3. Decadente luxe Bij Pieter Porters

Interieur-decorateur Pieter Porters is een autodidact. Hij begon zijn carrière als florist en ging van daaruit stilaan over tot het inrichten van volledige interieurs. Zijn stijl kan je op z’n minst eclectisch noemen, maar is tegelijkertijd tijdloos, romantisch en decadent. Dat komt mooi tot uiting in het statige herenhuis op de Kipdorpvest. Naast een showroom en een interieurshop tref je hier drie luxueuze hotelsuites aan.

House of Porters – Kipdorpvest 44 – 2000 Antwerpen
www.houseofporters.com

4.  Withaeckx laat je het licht zien

Je woning optimaal en smaakvol verlichten, hoe begin je daaraan? Laat je inspireren in de showroom van Pierre Withaeckx, een familiezaak die professioneel lichtadvies aanbiedt sinds 1929. Er wordt een lichtplan op maat gemaakt, en je vindt er een zeer uitgebreid aanbod aan verlichtingsarmaturen: van de laatste nieuwe technische lichtoplossingen tot de gekende elegante klassiekers.

Pierre Withaeckx – Frankrijklei 148 – 2000 Antwerpen
www.pierre-withaeckx.be

5. Shoppen als een koning bij Flamant

Flamant is al jarenlang een toonaangevende naam in de interieurwereld. Het Belgische familiebedrijf weet dan ook perfect het evenwicht te vinden tussen traditie en vernieuwing, landelijk en vintage, soberheid en ingetogen luxe. Dit levert hen naast een internationaal cliënteel ook de titel van hofleverancier op. De winkel is gevestigd in een prachtig koetshuis van het Koninklijk Paleis op de Meir.

Flamant – Meir 50 – 2000 Antwerpen
www.flamant.com

6. De natuur in huis met Scapa Home

Het woord Scapa stamt uit de taal van de Vikingen en betekent zoveel als ’toevluchtsoord’. Wat ooit begon met het verkopen van truien, groeide uit tot een heus modemerk met een eigen home- accessoirelijn. De stijl is klassiek en tijdloos, maar wordt toch net anders met de door de natuur geïnspireerde kleurencombinaties en materialen.

Scapa Home – Arenbergstraat 12 – 2000 Antwerpen
www.scapaworld.com

Interieurinspiratie in de Operawijk
Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?