Inspiratie

Investeren in een stukje geschiedenis: 'De monumentaliteit van de toren wordt hersteld.'

Investeren in een stukje geschiedenis: 'De monumentaliteit van de toren wordt hersteld.'

Jan kent Antwerp Tower al sinds zijn kindertijd. Zijn moeder werkte er in de buurt. Hij heeft niet alleen een persoonlijke connectie met de toren, ook de rijke historiek fascineert hem.

Rijke geschiedenis

De stationsbuurt zal volgens Jan een enorme boost krijgen, nu de toren haar monumentaliteit terugkrijgt. Het is een kans die hij als investeerder heel bewust niet laat liggen.

Op de locatie van de huidige toren bevond zich rond 1900 een houten danspaviljoen en een restaurant. Het werd afgebroken om plaats te maken voor 'Grand Hotel Weber'. Het was een prestigieus hotel in de typische belle-époquestijl, met een koepel en vier statige bronzen vrouwenbeelden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd. Na de oorlog zou het gebouw nooit meer een hotel worden. Tot in de vroege jaren zestig stond het leeg, om dan met de grond gelijkgemaakt te worden. Pas in 1973 werd er opnieuw op deze plaats gebouwd: een reusachtig kantorencomplex, dat we nu kennen als Antwerp Tower.

Nu wordt er hard gewerkt aan een nieuwe bestemming als woontoren en tweede hoogste toren van de stad. Jan kijkt nu al uit naar toekomst van deze monumentale toren.

Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?