Inspiratie

Verlaagd btw-tarief voor hernieuwbouw

Verlaagd btw-tarief voor hernieuwbouw

Gaat u voor het eerst samenwonen met uw partner of verruilt u uw woning in het groen voor een woonst in de stad? Bent u een investeerder op zoek naar een locatie met gegarandeerde meerwaarde of zoekt u een uitvalsbasis voor bezoeken aan België? Hopelijk kan u uw woondromen in Antwerp Tower waarmaken, want wij hebben voor ieder wat wils!

We hebben goed nieuws. Vanaf 1 januari 2021 is de maatregel van het verlaagd btw-tarief van 6% namelijk van toepassing op Antwerp Tower en dit tot het einde van 2022! Dit betekent dat, indien u aan de voorwaarden voldoet, u op een aankoop in Antwerp Tower maar liefst tot 100.000 euro bespaart ten opzichte van 2020.

Om te weten of u als koper in aanmerking komt voor het verlaagde tarief, kan u hieronder de kort samengevatte wettelijke voorwaarden raadplegen:

  • U koopt een Matexi-woning of -appartement als natuurlijk persoon (niet via een vennootschap).
  • Dit wordt uw enige en eigen privéwoonst gedurende minstens 5 jaar. U bezit dus geen ander vastgoed, met uitzondering van een woning/appartement verkregen door een erfenis. Woont u op dit moment in een andere woning/appartement, dan kunnen we het verlaagde btw-tarief toepassen indien u de woning/appartement verkoopt in het kalenderjaar dat volgt op het jaar van de eerste ingebruikname van uw nieuwe Matexi-woning of -appartement.
  • De bewoonbare oppervlakte bedraagt maximaal 200m² en dit blijft behouden voor minstens 5 jaar.
  • U zal een btw-verklaring moeten ondertekenen.

Bent u nog niet helemaal zeker of u als koper in aanmerking komt? Of heeft u andere vragen en/of opmerkingen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze sales consultants staan u graag te woord en bezorgen u de nodige details over het verlaagd tarief.

Gerelateerde artikelen

Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?