Inspiratie

Wauw-beleving in het kijkappartement

Wauw-beleving in het kijkappartement

Antwerp Tower staat voor genieten op alle niveaus: genieten van het bruisende stadsleven, van het magnifieke uitzicht, en ook van de afwerking en inrichting. Dat wordt meteen duidelijk als je het kijkappartement op de elfde verdieping binnenstapt. Interieurinrichters Tomas Uwents en Vera Nijs gingen voor een hedendaagse en tegelijk tijdloze look and feel.

“Home is a feeling”, dat is het motto van Tomas Uwents. Hij is zaakvoerder van interieurwinkel Sublim in Lokeren. Zijn aanbod gaat van designmeubelen voor zit- en slaapcomfort tot gordijnen, verlichting en accessoires. Matexi vroeg hem om een van de twee kijkappartementen in Antwerp Tower in te richten, samen met Vera Nijs. Zij is naast klantenbegeleidster ook interieurinrichter bij Matexi.

Allebei zijn ze laaiend enthousiast over dit hoekappartement op de elfde verdieping. “In alle appartementen die in Antwerp Tower te koop zijn, is het fantastische uitzicht zeer bepalend voor de beleving”, vertellen ze. “Vandaar onze keuze voor een sobere inrichting, zonder blikvangers die veel aandacht vragen. De ruimte vraagt nu eenmaal geen opvallende accentmuur of een overdaad aan accessoires.”

“Het fantastische uitzicht is zeer bepalend voor de beleving. Vandaar onze keuze voor een sobere inrichting.”

Tomas en Vera beheersen duidelijk de kunst om de kwaliteiten van een ruimte optimaal te benutten. Hun inrichtingsproces startte uiteraard met een plaatsbezoek. “Daardoor konden we enerzijds de grootte en indeling inschatten, en anderzijds ook de lichtinval en het uitzicht”, zegt Tomas. Daarna gingen ze in de winkel van Tomas aan de slag met een moodboard. Op basis daarvan baseerden ze de inrichting van de leefruimte op één centraal element: een eettafel met een atypische, organische vorm. De glooiende lijnen keren terug in de draaibare zetel en het tapijt, maar worden ook gecombineerd met strakkere stuks, zoals de zetel. Bij dit specifieke model kan je de rugleuning trouwens verhogen of verlagen, in functie van het uitzicht naar buiten toe. Naast de eet- en zitplaats creëerden Vera en Tomas in deze grote leefruimte ook een aparte plek om van het weidse zicht te genieten en een bureauhoekje.  

Vrij aanwezig in deze ruimte zijn twee ‘knuffelkolommen’ die tot de dragende structuur van het gebouw behoren. “De kolommen hebben een leuke, afgeronde vorm en creëren een soort afbakening waarmee je zones kan creëren. We hebben ze afgewerkt in blank beton.” Ondanks die industriële touch hangt in de leefruimte toch vooral een huiselijke sfeer. “Dat heeft onder meer te maken met de stofkeuze van de zetel; zo’n grovere stof straalt warmte uit”, legt Tomas uit.

Enkele sfeerbeelden

Naast de vormen en groottes van de meubelstukken zijn de kleuren en materialen al even bepalend voor de atmosfeer. “Ook op dat vlak fungeerde de tafel als uitgangspunt: de bruine tint van het tafelblad keert terug in de stofkeuze van de zetel. Het tapijt bestaat uit twee kleuren: het grijs zie je ook in de eetstoelen, het bruin vloeit over in het warme parket.”

Flexibiliteit troef

In Antwerp Tower zijn verschillende types appartementen te koop. Het doel van het kijkappartement is om alle geïnteresseerden te tonen hoe flexibel je hier kan wonen. “Dat doen we enerzijds met losse meubels die het potentieel tonen, en anderzijds met de verlichting. We voorzagen niet één centraal lichtpunt, maar meerdere punten aan de rand van de ruimte. Ook dat zorgt ervoor dat je de meubels gemakkelijk een andere plek kan geven.”

“Het licht, het uitzicht, de uitstraling, de afwerking: dit is echt een wauw-beleving.”

Vera en Tomas zijn duidelijk fier op deze realisatie. “Dit was vroeger één van de lelijkste gebouwen van België. Matexi is erin geslaagd om er een prachtige, iconische plek van te maken.” Tomas beaamt: “Voor Sublim was het een privilege om te mogen meewerken aan het kijkappartement. Het licht, het uitzicht, de uitstraling, de afwerking: dit is echt een wauw-beleving.”

Wonen in Antwerp Tower? Contacteer ons.

Contact

Wonen in Antwerp Tower met zicht op de stad?